Askartelukaappi on sekaisin ja lankakori pursuaa yli. Aina on jotakin kesken ja seuraava suunnitteilla. Valmistakin tulee.

29.3.13

Lankainventaario

Aina välillä täytyy levittää lankakorin sisältö pitkin olohuoneen lattiaa, jotta tietää, mitä kaikkea siellä oikein onkaan. Ja ehkä lankakori on sitten taas hetken vähän paremmassa järjestyksessä. Nimittäin pikkuisen sotkussa varsinkin nuo pikkuruiset jämäkerät näyttää olevan...



Mutta kukas se siellä luuraa? Hei, älä sotke niitä lankoja enempää!





Lankainventaarion kirjanpitäjähän se vaan oli
virkkuukoukun kanssa selvittelemässä sotkuja ja laskemassa lankoja.



 Inventaarion lopputulos: lankoja on!


 Vihjeitä jämälankojen hyödyntämiseen otetaan vastaan. Vaikka kyllä noita ideoita vähän jo mielessä muhii...


Tuubihuivi

Oon tovin jos toisen haaveillu tuubihuivista, joka olisi lämmin ja pehmeä ja kuitenkin aika kevyt. Ja nyt sain sellaisen aikaseksi. Aikaa tekemiseen meni yksi päivä. Lanka on alpakkaa, puikot nro. 10. Huivi on neulottu tasona ja lopuksi ommeltu yhteen.




19.3.13

Isoäidinneliön taivuttelua

Keskeneräisten käsitöiden laatikossa oli 8 ruutua. Isoäidinneliöitä, värien ilotulitusta, jotka ovat odottaneet jatkojalostumista yli puolitoista vuotta.


Eilen haaveilin vähän kesästä. Valitsin laatikosta kaksi toisiinsa sopivaa ruutua...


...virkkasin kaveriksi vähän pienempiä mustia ruutuja...


...koukuttelin kiinteillä yhteen...


...ja laitoin jalkaan.


Ne kesän viileät illat, kun ohut sukka on liian vähän mutta villasukat on liikaa. Näissä ainakin tuuletus toimii.


Vielä olis kuusi ruutua, joista pitäis keksiä jotain...


Tossujen inspiraattori on täällä.



Tiskirätit, osa 2

Viikonlopun leirille piti saada mukaan joku helppo, pieneen tilaan menevä, ajatuksia inspiroiva käsityö. Ajattelin, että teen bambulankaisia tiskirättejä, niitä on helppo tehdä ja ajatukset saa lepoa. Tiskirätit on myös helppo antaa eteenpäin, kun ei noita tuonne omaan kaappiin ihan loputtomasti tartte. Kaksi rättiä tein leirillä, molemmat lähti saman tien muiden matkassa leiriltä pois. Ja kolmannenkin tein leirin jälkeen tietoisesti työkaverille.



14.3.13

Jakkaran pehmusteet

Sisko oli löytänyt tällaisen ohjeen: http://www.avotakka.fi/artikkeli/virkkaa-ihastuttavat-istuinalustat ja pyysi miuta tekemään kaksi pyöreää istuinalustaa jakkaroille. Pyyntö tuli jo joskus syksyllä, mutta monen muun homman alla en ehtinyt näitä kauheasti miettiä ja sitten kun ehdin, niin lankojen saaminen osoittautui todella haastavaksi. Eräs nettikauppa lähes oikeanlaisia lankoja myi, ja lopulta sain eilen toimitettua siskolle nämä. Lanka on siis Novitan Huopasta (väri nro 077).

Ohje oli hyvin yksinkertainen, mutta kerrosten seuraaminen ja lisäysten laskeminen oli sellaista, ettei näitä voinut tehdä samalla kun katsoi telkkaria/istui kokouksessa vaan vaativat lähes keskeytymätöntä huomiota nämä. Lopulta olivat kuitenkin aika nopeat tehdä ja pesukoneessa huovuttaminenkin oli yksinkertaista. Ainut vaan, että alunperin samankokoisiksi virkatut tulivat pesukoneesta ulos erikokoisina. No, sisko varmaan kertoo, jos on tarvetta tehdä jompikumpi uusiksi.


Syntymäpäivää

Äiti sai syntymäpäiväkorttina tänä vuonna tällaisen. Muumimamman kuva on eräästä vanhasta muistikirjasta. Sen alla mustaa ja valkoista kartonkia kehystämässä ja pohjalla skräppipaperia. Alareunassa vielä kolme sydämenmuotoista nappia. Yksinkertaista.


Mutta se mikä tässä kortissa näkyy hyvinkin selvästi, on se, että vaikka joskus kuinka mallaa kuvaa ja kuvan alle tulevia papereita, että ne menis nätisti ja suoraan, niin joskus aina liimaamisen jälkeen lopputulos on vino.

Synttärit

Maaliskuun ensimmäistä syntymäpäiväsankaria onnittelin tällaisella kortilla. Kuva uimarannasta on jostakin vanhasta postikortista, sen alla sinistä kartonkia kehystämässä. Pohjalle laitoin kahta erilaista skräppipaperia, ja alareunaan vielä kaksi kalanappia. Tän kortin myötä ajatukset menee väkisin kesään ja tuulisen päivän rantapiknikkiin. Tykkään!