Askartelukaappi on sekaisin ja lankakori pursuaa yli. Aina on jotakin kesken ja seuraava suunnitteilla. Valmistakin tulee.

24.1.14

Syntymäpäiväonnittelut

Tän kortin rakentelu lähti videokamerasta, klaffista ja filminauhan pätkästä. Kaveriksi niille löytyi jostakin vanhasta kortista kuva ja pohjalle satunnaista skräppipaperia. Ihan hauska.


Vauvaonnittelut

Pienelle tytölle ja hänen perheelleen laitoin tällaisen kortin. 


Skräppipapereita, satiininauhaa ja lintukuva.

6.1.14

Lumihiutaleita

Lankalaatikkoa siivotessa löysin nipun isohkoja virkattuja lumihiutaleita, jotka olen tehnyt vuosi tai kaksi sitten. En muista miksi olen moisia tehnyt, mutta ilmeisesti idea ei ollut lopulta kovinkaan inspiroiva, koska hiutaleet olivat jääneet päättelemättöminä korin pohjalle.

Tuumaillessani, että mitä hiutaleille tekisin, asettelin niitä riviin pitkin pöytää ja totesin, että nehän itseasiassa näyttää siinä aika kivalta. 



Ompelin hiutaleet kiinni toisiinsa ja silitin. Siitä tuli aika kiva. Kun vielä sataisi lunta tuonne uloskin...


Maiharisukat

Joskus tulee pidettyä kapeiden lahkeiden kanssa maihareita niin, että kengän varsi on lahkeen päällä. Käytän kenkiä villasukka-aikaan (joka itselläni tosin on suurinpiirtein elokuusta toukokuuhun) ja kaikissa sukissa tuntuu olevan sen mittaiset varret, että ne jää ihan vähän - vähän sillai rumasti - näkyviin kengistä. Päätin tehdä sellaiset sukat, jotka saavat näkyä reilusti ja jotka näyttäisi vähän nätiltä.


Käytetty lanka on jälleen seitsemää veljestä. Neuloin ensin tasona aina-oikein -neuletta ja kun sitä oli riittävästi yhdistin sen renkaaksi niin, että päät menivät parin sentin verran päällekäin. Näin syntyi nappilista. Napit tosin ovat kuitenkin vain koristeeksi ommeltu, eivät oikeasti aukea.