Askartelukaappi on sekaisin ja lankakori pursuaa yli. Aina on jotakin kesken ja seuraava suunnitteilla. Valmistakin tulee.

29.12.11

Ranteenlämmittimet

Joulun vapaiden aikaan sain aikaiseksi nämä. Lanka on harmaata Novitan Luxus Alpacaa, on ihanan pehmeetä ja lämpöistä.


Neulemalli on seuraava: Puikot nro. 3,5. Joka puikolla 10 silmukkaa. Joka toinen kerros 2 oikein 2 nurin ja joka toinen kerros langankierto, 2 oikein yhteen, 2 nurin. Peukalon kohtaan ensin päätellään neljä silmukkaa ja seuraavalla kerroksella luodaan neljä uutta silmukkaa.

Joulukortit 2011

Marraskuussa vietin puolen päivän verran joulukorttiaskartelukurssilla (jossa tuli kyllä tehtyä muitakin kuin joulukortteja, niistä ehkä lisää myöhemmin). Joulukortteja tehtiin pahvipakotusmenetelmällä. Linolaattaan kaiverrettiin erityisillä kaiverrusterillä kuvioita ja ne sitten mankelin avulla painettiin kostealle kartongintapaiselle. Itse tein useampiakin kuvioita, mutta lumihiutale oli kaikkein kaunein. Kurssilla yksi jos toinen kritisoi värittömyyttä ja mietti miten tuohon saisi väriä. Itse ajattelin, että heikkous olkoon vahvuus ja päätin korostaa valkoisuutta. Ihan kaunis tuosta tuli.


Seuraavien korttien idea on nuo jouluiset siirtokuvat (kuusi ja lahjapaketit) jotka saivat alleen samaan teemaan sopivaa skräppipaperia. Jouluntoivotukset ovat myös siirtokuvia. Lisäksi skräppipapereita ja satiininauharusetti.


Näiden korttien juttu oli taas tuo joulupalloskräppipaperi sekä 3D -kuvat. Tuo joulupallopaperi on kyllä ihanaa, tykkään. Lisäksi satiininauhaa, kultaista pitsinauhaa, mulperipaperia ja skräppipaperia.


Tämän vuoden joulukorttien ensimmäinen idea oli ruudukot, joissa on pieniä kuvia ja lisäksi on ruutuja, joihin on leimattu valkoisella jouluaiheisia kuvia, sekä ruutuja, joissa ei ole mitään. Ensimmäisen tällaisen kortin tein jo viime huhtikuussa. Alakulman kahden mustavalkoisen kortin ruudut on erilaisista kuviopapereista ja kuvat ovat yhdestä Muumi -syntymäpäiväkirjasta, jolle ei muuten ollut käyttöä. Punaisissa korteissa ruutujen kuvat ovat vanhojen punasävyisten joulukorttien osia, ja sinisissä kuvat ovat edellisvuoden joulukalentereista. Lisäksi kartonkeja, tapetteja, skräppipaperia ja mulperipaperia. 


Tilhikortin kuva on jostakin vanhasta joulukortista leikattu. Kortissa on käytetty kartonkia, mulperipaperia, skräppipaperia ja ihan tavallista kopiopaperia, johon oli leimailtu hopeisia kuvioita. Leikkasin kopiopaperin reunat boordirei'ittäjällä ja siitä tuli ihan hauskan näköinen. 


Seuraavan kortin maalaismaisema on myös jostakin vanhasta joulukortista leikattu. Sen alle laitoin skräppipaperia ja luonnonvalkoista kartonkia jonka reunat on pehmennetty ruskealla musteella. Alareunan boordissa on skräppipaperia ja kakkupaperin reunaa ja lisäksi valkoisia nappeja. Teksti on leimattu luonnonvalkoiselle kartongille, jonka reunat on leikattu kuviosaksilla ja pehmennetty ruskealla musteella. Koko komeuden pohjalla vielä jouluaiheista vintagehenkistä skräppipaperia.


Tämän kortin punatulkut on Rudolf Koivun kuvittamasta seinäkalenterista muutaman vuoden takaa. Kortissa on sama idea kuin edellisessä. Kuvan alla vaaleansinistä mulperipaperia, ja luonnonvalkoista kartonkia jossa ruskealla musteella pehmennetyt reunat, joulun toivotus ja alareunan punatulkkuboordi myös kartongilla.

13.12.11

Hyväntekeväisyyssukkia.


Täällä seurakunta antaa ensi vuonna kaikille pienille kastetuille sukat. Tai tavoitteena ainakin on, n.400 sukkaparia pitäis saada. Miekin päätin kantaa korteni kekoon ja koko syksyn neulomisprojektina onkin ollu nämä. Ohjeeksi annettiin tietty sukkamalli ja että niistä jämälangoista tehdään, mitä kotoa löytyy. Ja löytyyhän niitä. Vielä olis useampaankin sukkapariin lankoja, mutta välillä täytyy antaa aikaa muille neulomisprojekteille, jotka on vielä ideoina ajatuksissa ja lankakerinä korissa.

Langat seittemää veljestä, puroa ja nallea. Puikot 2,5.