Askartelukaappi on sekaisin ja lankakori pursuaa yli. Aina on jotakin kesken ja seuraava suunnitteilla. Valmistakin tulee.

28.12.13

Amor omnia vincit

Ystävä meni naimisiin jo viime kesänä ja aika pian häiden jälkeen hääpari livahti syksyksi maailmalle. Joten onnittelukortti matkasi vasta joulupostin mukana perille. Kortin inspiraationa tietosanakirjasta bongattu latinankielinen lause ja Tildan skräppipapereista leikatut tekstit ja siivet.


Joululahjavillasukat

Joululahjapaketeihin tein tänä jouluna kolmet sukat. Ensimmäiseksi tein nämä raitasukat. Ovat Nalle -lankaa, jämälankakeristä tehdyt.


Toiseksi tein tällaiset Olavi -saapassukat. Inspiraatio on kirjasta Sukkasillaan (Mitronen, Vilkkumaa, Tammi 2006) Lanka seitsemää veljestä.


Tein viime pääsiäisen aikaan toiveesta unisukat teeteen merinovillalangasta. Kun sukat oli toimitettu perille, tuli toive, että jos pienelle tytölle voisi tehdä myös samanlaiset. Joululahjapaketissa menivät perille.


Tip ja tap

 Vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen kummityttöni on joskus aiemmin syksyllä esitellyt miulle sorminukkeja, joita hänellä on. Joulukortin mukana laitoin häntä ilahduttamaan kaksi virkattua tonttusorminukkea. Jouluna kuulin, että tontut olivat saaneet nimekseen Tip ja Tap.


Joulukortit 2013

Ensimmäinen ja eniten päänvaivaa tuottanut idea joulukortteihin oli kuviopapereista taiteltu joulukuusi. Pähkäilyn ja paperilaatikoiden kaivelun jälkeen yksinkertaisuus oli taas valttia.



Kuusiteema jatkui muutamiin muihinkin kortteihin. Nämä nappikuuset ilahduttivat itseäni valtavasti, piti useaan kertaan kaivaa ne esille ja ihmetellä, että tulipas niistä hauskat.


Tämä seuraava kuusi on tehty muutama vuosi sitten eräällä joulukorttikurssilla. Samaisella kurssilla tehtyjä kortteja on lähtenyt joulukortteina vuonna 2011 ja äidille äitienpäiväkorttina vuonna 2012. Muistan enää hämärästi, miten tuo kuusi tuohon paperille tehtiin, mutta askartelulaatikon pohjalta se nyt sitten tänä vuonna löysi tiensä joulukorttiin. Kortti ei ole oma suosikkini, jotenkin ei ihan omaa silmää tuo miellytä, mutta ihan ok kuitenkin.


Tein myös tämän neljän kortin sarjan, joissa inspiraationa oli tuollaiset vintagehenkiset joulukuvat. Näistä tykkään.





13.12.13

Joulukuun synttärit

Joulukuun syntymäpäivätylle meni tällainen kortti. Puisen lampaan alkuperää en muista. Alla kangasta kangasnäytevihkosesta ja pohjalla Tildan skräppipapereita. Lisäksi mustaa satiininauhaa ja musti skräppipapereita.


7.12.13

Joulukranssi

Vuosi sitten sain paketin, jossa oli pieni kranssipohja ja erinäisiä koristeita kranssiin laitettavaksi. Tälle joululle nyt sain sitten kranssin askarreltua. Tällainen siitä tuli.


Ja koko sen ajan kun olen tässä kodissani asunut, olen ajatellut, että pitäisi laittaa naula ulko-oveen, että saisi siihen milloin mitäkin roikkumaan. Nyt tuli sitten sekin hoidettua, vain viisi vuotta siihen meni.

6.12.13

Nimipäiväonnea



Joulukuun pieni nimipäiväsankari sai tämän kortin. Tekemiseen on käytetty kartonkia, skräppipapereita ja tarroja.