Askartelukaappi on sekaisin ja lankakori pursuaa yli. Aina on jotakin kesken ja seuraava suunnitteilla. Valmistakin tulee.

31.12.12

Sirkus sukissa

Joulunpyhinä oli aikaa. Maata sohvassa, lukea ja katsoa elokuvia. Ja neuloa. Ennen joulureissuun lähtöä kieputtelin kahdelle kerälle satunnaisen valikoiman erivärisiä jämälankoja yllätyskeräksi. Lisäksi otin pienen kerän vaalean harmaata.

Ocean's Thirteen, Lumiukko, Joulurauhan julistus, Harry Potter&Azkabanin vanki, CSI Miami, Harry Potter&Feeniksin kilta. Sirkussukat niistä tuli, riemunkirjavat.



Langat seitsemää veljestä, harmaalla varren alku ja kantapää, muuten yllätyskerästä. Puikot nro 3.


23.12.12

Joulupallot


 Tervehtii jo meitä joulu ihanin.
Tuli kylmän teitä, armas kuitenkin.
Joulu tupaan astuu meille hymyten.
Pyörii lapsiparvi juhlapukuinen.
Joulukuusi hohtaa, tuttu valo tuo
sydämemme johtaa seimen lapsen luo.
Loista joulutähti, tielle lapsuuden!
Mielelläni aina sinuun katselen.
- Z. Topelius -









Innostuin joulupalloista tänä vuonna. Muutama vuosi sitten tuli pelastettua 80-lukuisia kuluneita joulupalloja koristelaatikosta, ja tänä vuonna ne vihdoin saivat uuden pinnan. Sanomalehti ja satiininauha osoittautuivat parhaaksi yhdistelmäksi.
Vuosi sitten ihailin arnen ja carlosin joulupalloja siinä missä aika moni muukin. Joulun jälkeen ostin heidän Joulupallot -kirjansa  ja tälle joululle sain aikaiseksi kolme neulottua joulupalloa. Lanka on 7-veljestä ja puikot olivat nro 2 ja 2,5.

14.12.12

Joulukortit 2012

Viime joulun tienoilla innostuin virkkaamaan lumihiutaleita ja alkuvuosi kuluikin mukavasti pienten ja vähän isompien lumihiutaleiden kanssa. Hauskaa oli, että jostain syystä en onnistunut saamaan kahteen peräkkäiseen lumihiutaleeseen samaa määrää sakaroita. Tänä jouluna nuo tekeleet päätyivät joulukortteihin. 

Pienten lumihiutaleiden kaveriksi laitettiin aaltokartonkia ja valkoista, sinistä ja hopeista kartonkia. Lisäksi valkoisia ja hopeisia ääriviivatarroja ja satiininauhaa.


Isommat lumihiutaleet saivat kaverikseen ruskeaa ja sinistä kartonkia, valkoista satiininauhaa sekä valkoisia ääriviivatarroja.


Lisäksi arkistoista löytyi lumihiutaletarra, joka myös lumihiutaleteeman jatkoksi sai paikkansa kortissa. Kaverina kahta erilaista skräppipaperia, vakoista kartonkia, valkoista satiininauhaa ja hopeinen ääriviivatarrateksti.


Tarra-arkiston kätköistä löytyi myös valkoisia poroja (tai ehkä peuroja) ja kuusia. Muutama sellainen sai paikkansa jouluntoivottajina. Sinisellä kartongilla valkoinen lumikumpare, kuusi- ja poropeuratarra ja valkoisia pieniä tähtiä.



Talvimaisemateemalla jatketaan. Lappeenrannan energia on joskus muistanut joulukorttivalikoimalla, joista yhden kortin laitoin kolmeen osaan. Kuvan kaveriksi valkoista kartonkia, paperinarua, nappeja, skräppipaperia ja Joulurauhaa -tagi.


Joulukuvakokoelmasta löytyi myös Anita Polkutien joulukorttikuvia. Niissä oli niin iloista jouluista pihaleikkitunnelmaa, että inspiroiduin tekemään nämä joulukortit. Kartonkeja, skräppipaperia, kuviolävistäjä, nappeja, siirtokuvalumiukko, tarroja, 3D -tarra, satiininauhaa ja tekstitagi.


Seuraavan kortin inspiraationa oli tuo maalaishenkinen kuva äidistä ja lapsesta joulupuuhissa. Sen kaveriksi jouluisia skräppipapereita, tekstitagi ja siirtokuvaporo.


Tämä kortti haki muotoaan aika kauan. Halusin ehdottomasti käyttää tuon vintagekuvan joulukuusen kanssa olevasta tytöstä. Kaveriksi se sai ruskeasävyistä kuitupaperia, skräppipaperia, tähtinappeja, tekstitagin ja juuttinarua.


Viimeisenä piti vielä tutkailla, olisiko Vera Hiiri -kuvissa jouluisia tunnelmia. Löytyi Vera sydänpipareiden leipomispuuhissa. Kuvan kaveriksi tuli skräppipaperia, mulperipaperia, kartonkia, sydännappeja ja joulutekstitagi.


Syntymäpäiväonnea


Joulukuiset syntymäpäiväonnittelut meni aika kesäisissä tunnelmissa. Kuvan tyttö on joskus 80 tai 90 -luvulla tipahtanut postiluukusta onnittelukorttina ja pääsi nyt uudestaan onnittelemaan. Pohjalla valkoista mulperipaperia ja vihreää kuitupaperia. Lisäksi kukallista skräppipaperia ja puinen sydän kera hopeisen strassin.

10.12.12

Tontuntöitä.

Lahjapakettien paketoiminen on kaiken muun askartelun rinnalla tosi kivaa. Nauhoja, papereita, pakettikorttien askartelua. Yhteen pakettiin tein itse rasian Ihana -lehden taitteluohjeilla skräppipapereista. Tämmönen siitä tuli.


Kun tältä erää paketointiurakka oli valmis, huomasin saaneeni seuraa yhdestä...


...ei vaan kolmesta tontusta. 


Tonttuninjat. Ninjatontut. Joulutonttukotininjat. Kotitonttujouluninjat.


Pari vuotta sitten keräilin jouluna joulukoristelaatikosta kuluneet ja vähän rumaksi menneet joulupallot ja nyt vihdoin oon niittenkin tuunaamista ehtiny miettiä. Servettejä, sanomalehteä, satiininauhaa, silkkipaperia. Niistä lisää varmaan joskus myöhemmmin.


Iloista joulun odotusta!


Kotininjojen tonttulakit neulottu seitsemän veljestä -langasta puikoilla nro. 2. Lisäksi joka lakissa on kulkunen tai helmi. Inspiraationa tähän oli jälleen siskon tekemä joulukalenteri, jossa oli tänään suklaakonvehtiin sidottuna tuo oikeanpuoleisin kulkunen.
Ninjat seikkailleet aiemmin täällä:



9.12.12

Lumiukkoja

Sisko oli tehny miulle joulukalenterin. Alunperin se oli iso lahjapaketti, jota sitten availlaan päivä kerrallaan kerros kerrallaan. Oon joka aamu ilahtunu valokuvista, suklaista, teestä ja kynttilöistä, joita sieltä oon saanu. Ja tän aamun löytö riemastutti ihan tosi paljon. Siellä oli askartelusetti hiihtävälle ja lumilautailevalle (joka on lumettoman talven varalta laittanut renkaat lautansa alle) lumiukolle. Tarvittiin vain liimaa ja saksia, ja iloinen aamupäivä oli taattu!

Kun ukot sitten olivat valmiit, meillä oli varsin riemukas valokuvaushetki. Jääkaapin eteen keittiön lattialle rakennettiin laskettelustudio, jossa lumiukot intoutuivat poseeraamaan.






Ootko koskaan nähny tyytyväisempiä lumiukkoja?



Nimipäiväonnea

Joulukuussa nimipäiväänsä viettävä sai tällaisen kortin. Paperit The Green Stack -paperikirjasta. Yksinkertaisuudessaan riemukas!