Askartelukaappi on sekaisin ja lankakori pursuaa yli. Aina on jotakin kesken ja seuraava suunnitteilla. Valmistakin tulee.

23.11.10

Joulu(kortti)valikoima menneiltä vuosilta

Menneiden vuosien joulukorteista on satunnaisia valokuvia, joita tänne latailin. Joulukortit on vuoden askartelukohokohta, koska silloin tulee tehtyä monta korttia kerralla. Yleensä ideoita on useampi, ja siksi tulee tehtyä vähän erilaisia kortteja. Toisaalta se, että kortteja tulee tehtyä paljon, aiheuttaa sen, että jossain kohtaa alkaa myös kyllästyttää. Siksi on kiva, että on useampia ideoita, joiden kanssa leikkiä.

Parina viime vuotena oon tehny myös kirjekuoret itse tapetista (jota miulla on myynnistä poistuneen malliston mallikirja). Ja ylipäätään kivoista kuvista lehdissä ja mainoksissa, ja seinälle kelpaamattomista julisteista saa ihan kivoja kirjekuoria.

Tapetteja oon käyttäny myös lahjojen paketoimiseen. Ja pakettienkin koristelu on varsin mukavaa. Kaunis paketti on kivempi antaa.

Joulukortit: kynttilät

Joulukortit: talvimaisema

Joulukortit: tähdet

Joulukortit (joista toinen olikin joulun ajan synttärikortti): sydämet


Tästä nappisydänkortista en muista onko se syntymäpäiväkortti vai joulukortti. Ihminen, kenelle se on annettu, viettää synttäreitään lähellä joulua, joten samassa askartelurupeamassa se on askarreltu. Täytynee alkaa arkistoimaan valokuvat korteista paremmin, jotta muistaa vielä myöhemminkin, miksi joku kortti on tehty, kun ei se aina siitä kortista päällepäin käy heti selväksi. Ainiin. Sen takia miulla on tää blogi nyt.

12.11.10

Epäonninen


Aiemmin kerroin, että oon tehny paljon huiveja tietyllä ohjeella. Yhdestä valkoisesta tuli kerran liian pieni, mutta siskon luova mieli keksi, että siitähän voi tehdä tyynynpäällisen. Ja siinä se nyt on Oskarin ja Espritin tyynynpäällisen kanssa.

Sukkia


Vilukissa käyttää suurimman osan vuodesta villasukkia. Ja kun pitää näyttää asialliselta, ei ehkä kirkkaanpunaiset sukat oo aina paras valinta. Joten mustat sukat itelle tein. Lanka seiskaveikkaa ja puikot nro. 3.

11.11.10

Isänpäiväkortti


Isänpäiväkortti 2009. Kortissa valkoista kartonkia, kuviopaperista tausta ja käsin tehdystä valkoisesta paperista kukat. Kirjekuori tehty tapetista.

Sukkia


Syksyllä 2010 opettelin neulomaan palmikoita. Lankakorista löytyi kirkkaanpunaista jämälankaa niin paljon, että ajattelin siitä syntyvän yhdet sukat. Ihan kivat niistä tuli.

Peru



Talvella 2009-2010 löysin kirjasta Hyvän olon neuleet (Vatanen, Otava 2007) Peru -myssyn ohjeen. Myssy on lämmin, kuten kuvasta näkyy. :) Myssylle tein kaveriksi lapaset, ihan luovasti ilman erillistä ohjetta. Lanka Novitan Teddyä ja puikot nro.8.

Lapaset


Ystävä oli lapasia vailla. Kaupassa hän valitsi itse langan ja siitä sitten lapaset hänelle tein. Lanka Novitan Puroa, puikot nro. 5.

Sukkia


Tein ensimmäiset polvisukat jouluksi 2009. Kirjassa Sukkasillaan (Mitronen, Vilkkumaa, Tammi 2006) on paljon mahtavia sukkaohjeita, ja sieltä opettelin tuon sukan suun, joka on oiva vaihtoehto perus joustinneuleelle. Lanka seitsemää veljestä ja puikot nro. 3.

Sukkia


Nämä sukat on tehty synttärilahjaksi syksyllä 2009 saadusta langasta. Lanka on valmiiksi värjättyä Novitan Nallea. Ihan hauskat.

Sukkia


Villasukkia tulee tehtyä paljon. Nämä keltaharmaat perussukat on tällä hetkellä suosikkisukat, ahkerassa käytössä siis. Lanka seitsemää veljestä, puikot nro. 3.

Lapaset


Punavalkoraidalliset lapaset on ensimmäiset, jotka oon tehny sitten ala-asteen. Opettelin tekemään ne niin, että soitin äidille, ja kysyin siltä miten se tekee lapaset samalla kun hypistelin yhtä äidin tekemää lapasta käsissäni. Kirjoittelin epämääräiset ohjeet ruutulehtiöön ja saman viikonlopun aikana väsäsin nuo. Tämä siis joskus talvella 2006-2007 ehkä. Myöhemmin tein sitten kaverilapaset vihreästä ja valkoisesta.

Laseja


Innostuin maalailemaan laseja kesällä 2009. Osassa on kukkia, toisissa italian kielisiä sanoja; hedelmiä, tervehdyksiä ja adjektiiveja. Nyt nuo lasit on muisto vain, maalaukset kuluivat astianpesukonepesujen myötä pois.

Huivi



Miulla on aina joku neulomisprojekti menossa, tai vähintäänkin suunnitteilla. Useimmiten ajattelen, että mitä olis kiva itellä olla, mut aika paljon tulee tehtyä lahjoiksikin. Tuon huivin neuloin joskus talvella 2007-2008. Se on superlämmin talvella. Langan merkkiä en muista mutta paksuhkoa lankaa se on ja kaks kerää sitä meni. Puikot oli nro. 8 pyöröpuikot. Vastaavanlaisia huiveja oon tehny ainakin kaksi täysin valkoista ja yhden mustan, jotka kaikki menivat lahjoina eteenpäin.


Ja yhden epäonnistuneen huivin kohtalosta myöhemmin lisää... 

Vähemmän sanoja.

Blogi muutti jo välillä toisaalle, mutta luulen, että tää pohja palvelee paremmin uudessa tarkoituksessa. Tarkoitus on talettaa kuvina tänne kaikenlaista, mitä inspiroitumisen puuskat tuottaa. Hiiohoi. Tästä se taas lähtee.